epic games apple
Spread the love

Az Epic Games pert indított az Apple ellen, miután az Apple tavaly eltávolította a Fortnite című slágerjátékát az App Store-ból.

Mi folyik itt?

A vita akkor kezdődött, amikor az Epic bevezette az Apple rendszerét megkerülő Fortnite fizetéseket – és ezek 30% -os csökkentését. Az Apple főnöke, Tim Cook, állítólagos monopólium miatt vállalta először a tanú állását cégének az Epic Games-szel folytatott jelentős jogi csatájában.

Az Epic, a legnépszerűbb Fortnite videojáték készítője azt állítja, hogy az Apple szigorú ellenőrzése az iPhone-alkalmazások felett sérti a versenyt. Megjelenése során Cook úr azzal érvelt, hogy az App Store ellenőrzése megtartotta az iPhone biztonságát. Azt is elmondta, hogy nem tudja, hogy az App Store profitot termelt-e, elmondta a bíróságnak, hogy az Apple nem bontotta le a számokat.

Az App Store nyereségszintjével kapcsolatos kérdésekkel szembesülve az eladásokra szánt 30% -os jutalékból azt mondta: “Nincs külön eredménykimutatásunk az App Store számára.” Ehelyett azt mondta, hogy “érezte”, hogy nyereséges – de nem oszthatja meg a számadatokat a bírósággal. Cookot az App Store politikáival kapcsolatos legfelső szintű döntések felügyelete miatt kérdezték.

Yvonne Gonzalez Rogers bíró kihallgatta Cookot, egy felmérésről kérdezve, amely azt mutatta, hogy a fejlesztők 39% -a elégedetlen az alkalmazással. Cook úr elmondta, hogy nem ismeri a felmérést, de szerinte “súrlódás” van, mert az Apple hetente elutasította az alkalmazások 40% -át. A bíró azt is megkérdezte tőle, hogy játékos-e, amire beismerte, hogy nem az. Cook ügyben ezzel ellentétes száma – az Epic Games vezetője, Tim Sweeney – már a hosszú ideje tartó jogi csata nyitó napjain megjelent a lelátón.

Mi a helyzet?

Két fő dolog áll az ügy középpontjában: az Apple 30% -os jutalékát vállalja az alkalmazáson belüli vásárlások, és az a tény, hogy az iPhone-on és az iPad-en nem létezhet más alkalmazásbolt, amely alternatívát kínálna. Az Epic’s Fortnite az egyik legnépszerűbb játék a világon, és pénzét karakterjelmezek és más digitális tárgyak játékon belüli vásárlásával keresi.
Az ilyen vásárlások millióinak 30% -os csökkentése sokat eredményez – de az Apple szabályai arra szólítják fel a vállalatot, hogy kijátssza a fizetési módokat, ha az iPhone-alkalmazásban eladást hajtanak végre.
Tavaly augusztusban a Fortnite 20% -os kedvezményt kínált a játékosoknak, ha közvetlenül fizetik az Epic Games játékot, az Apple szabályainak közvetlen megsértésével. Az Apple gyorsan eltávolította az alkalmazást az üzletéből – akárcsak a Google, amely hasonló irányelvet érvényesít.

Az Epic egyértelműen arra számított, hogy ez bekövetkezik. A cég azonnal elindított egy PR-blitzet, hogy mozgósítsa rajongói körét és elnyerje a támogatást, az Apple-t meghatározó erőnek festve, amely elnyomja a választás szabadságát. Órákon belül az Epic az Egyesült Államokban előkészített jogi panaszokat nyújtott be mind az Apple, mind a Google ellen. De a vita meghaladja a 30% -os csökkentést, a versenyképességgel kapcsolatos szélesebb kérdésekre. Az Epic nem titkolta, hogy saját alkalmazásboltokat szeretne üzemeltetni mind az iOS, mind az Android rendszeren, teljes mértékben elkerülve az Apple és a Google fizetési és kézbesítési rendszereit.

Videó

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük